Masalah paling besar ibu menyusu ialah

  • Susu kering.
  • Anak menangis tidak kenyang.
  • Lepas menyusu pun mintak lagi.

Dengan adanya masalah ini,badan jadi letih dan stress. Tidur jadi tak menentu sebab bayi meragam. Sangat- sangat penat. Betul tak??

 

set milk booster selamat

 

Ini semua ialah tanda- tanda kurang susu. Puan kena atasi masalah kurang susu badan dengan cepat. Sebab, masalah kurang susu akan ganggu pembesaran bayi. Puan mesti nak bayi yang sihat dan ceria kan ?

Apa Punca Kering Susu ?

Kalau nak disebut semua punca susu kurang memang banyak. Tapi saya simpulkan pada 3 punca popular.

No. 1 Masalah Hormon

Masalah kesihatan seperti PCOS, hormon tyroid rendah/ tinggi, kencing manis, darah tinggi dan masalah hormon boleh mengganggu pengeluaran susu ibu. Sebab, pengeluaran susu sangat bergantung pada ‘signal’ yang dihantar oleh hormon.

Kena pastikan badan sihat untuk bantu penghasilan susu badan. Jadi, penting untuk cik puan ambil suplimen untuk kekal sihat dan atasi masalah kesihatan dengan selamat.

No.2 Pil Perancang

Ramai ibu menyusu yang ambil pil perancang mendapati tiada kesan pada pengeluaran susu mereka. Tapi untuk sebahagian ibu, pengambilan pil, patch atau suntikan perancang menyebabkan susu badan menjadi kurang dengan mendadak.

Jadi, untuk tambah susu badan, puan boleh hentikan dulu pengambilan pil perancang. Tapi,pastikan puan berbincang dengan doktor untuk cara merancang kehamilan yang lain. Selepas itu puan perlukan pam dan vitamin utnuk membantu penghasilan susu badan.

No.3 Kurang Kerap Menyusu

Ramai yang panggil ni sebagai konsep ‘ Supply & Demand ‘. Jarak antara masa menyusu yang panjang sangat mempengaruhi kadar penghasilan susu. Jarak masa menyusu yang panjang akan merendahkan paras hormon ‘Prolaktin’ (hormon yang memberi signal pada payudara untuk hasilkan susu).

Satu lagi, susu akan dihasilkan lebih banyak bila susu hampir habis. Jadi tidak digalakkan untuk ibu tidur sepanjang malam tanpa menyusu. Ramai ibu yang tetap menyusu di waktu malam supaya tahap hormon susu sentiasa tinggi. Ini penting untuk banyakkan susu badan secara semulajadi.

Bagaimana ‘Milk Booster Premium Pack’ Bantu Banyakkan Susu Badan ?

Puan kena jelas bahawa tiada ubat atau makanan tambahan yang boleh tambahkan susu badan. Tujuan pengambilan ‘Milk Booster Premium Pack’ ni bertujuan untuk menyediakan tubuh yang lebih sihat. Ini akan membantu payudara untuk mengeluarkan susu badan dengan banyak. Ini cara banyakkan susu badan secara semulajadi.

F u n g s i  1 | Seimbangkan Hormon

Mengimbangi hormon agar penghasilan susu di tahap optimum. Hormon yang seimbang akan membantu menambahkan susu ibu dengan cepat.

F u n g s i  2 | Susu Berkualiti

Kita yang tak menyusu pun tak cukup zat. Inikan pula yang menyusu. Badan kita membahagi zat untuk tubuh dan bayi. Kalau tak cukup zat, susu jadi kurang kualiti. Bayi minum tak puas sebab terlalu cair. Zat yang cukup akan bantu untuk tambah susu badan dan pekatkan susu dengan semulajadi.

F u n g s i  3 | Anti Stress

Bila susu kurang, bayi minum tak puas. Anak menangis dan susah nak tidur. Bukan saja puan stress tapi bayi pun sama. Emosi terganggu.

Milk Booster Premium Pack ni akan bantu untuk melegakan tekanan akibat jadual menyusu yang kerap.

F u n g s i  4 | Energy Booster

Selain menambah susu badan, set ni memberi tenaga tambahan untuk bantu puan kekal bertenaga. Bila cergas, badan akan hasilkan susu yang berkualiti dan pekat. Anak minum pun puas dan kenyang.

F u n g s i  5 | Kuatkan Imunisasi Anak

Milk Booster Premium Pack ni terdiri dari vitamin yang sangat berkesan untuk membantu tubuh melawan penyakit. Ibu dan bayi akan lebih imun pada maslah seperti selsema, lelah dan sebagainya.

F u n g s i  6 | Kulit Cantik

Geramnya tengok anak orang putih gebu kan ? Bayi puan pun boleh. Selain banyakkan susu badan, protin dan nutrisi dapat membantu ibu dan bayi untuk dapatkan kulit yang cantik. Selulit dan ekzema jadi senang hilang.

Hukum Menyusukan Bayi

Dalam Al-Quran, Allah s.w.t berfirman:


“Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak mereka selama dua tahun genap,..”


[Surah al-Baqarah 2: 233]

Maaf, bukan saya nak guna ayat ni untuk puan beli set ni.  Tapi sekadar menyampaikan kalam Allah s.w.t. Untuk saya pula, alhamdulillah ketiga- tiga anak saya menyusu lebih dari 2 tahun.

Apa Kata Pengguna ?

 

 

Ibu- ibu hamil yang masih dalam dilema dalam mencari set berpantang terbaik? Hubungi hawa untuk lebih penjelasan. InsyaaAllah hawa cuba beri konsultasi terbaik untuk ibu dan bakal ibu sekalian 🙂

Salam Sayang,

Hawa Rashid

SID Shaklee

0134076351

Milk Booster Premium / Bantu Banyakkan Susu Badan Cepat dan Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *