Assalamualaikum wbt..
Korang perasan tak yang tabiat pemakanan rakyat Malaysia ni lebih kepada makanan berlemak,bersantan, berminyak dan berkolesterol tinggi. Tidak dinafikan makanan Malaysia memang No 1 beb! Tapi tapi tapi…kerana nafsu, perot binasa. Boleh cenggitu? hehe
Image result for gemuk
Bila badan dah naik, gelebeh sana sini, mulalah kita mencari ubat ubatan untuk kuruskan badan. Betol tak? Kadang-kadang demi nak kurus, ramai yang terpaksa melabur beribu-ribu. Tambah menyulitkan bila kita sendiri tak begitu yakin dengan keselamatan ubatan yang diambil. Sampai ade yang terpaksa dimasukkan ke hospital gara-gara ubat kurus.
Sebagai seorang wanita, kita wajarrrr menjaga bentuk badan agar bukan sahaja cantik, tapi jugak sihat. Untuk bakal-bakal pengantin, sudah semestinya mengharapkan dapat pakai baju pengantin tanpa perlu berkorset bagai. Betol tak? tapi once badan dah naik, bukan senang nak kurus. Tak gitu?
Image result for gemuk
Tapi jangan give up! Shaklee kan adaaaaaaaa =)
Slimming Set Shaklee ni sangat sangat special tahu. Nak tahu kenapa?
First, kesannya InsyaAllah cepat sekiranya diambil dengan cara yang betol. Second, Harganya sangatlah murah dan berpatutan jika nak dibandingkan dengan jenama-jenama lain. Third, ianya memang selamat, halal dan mendapat kelulusan KKM ^__^
Slimming set Shaklee menitik beratkan kepada 3B iaitu, Buang, Bakar, Bina.
 
1. Buang
Produk: Herb-lax / Alfalfa
Fungsi: Membuang segala sisa-sisa makanan, lemak dan lendir yang tidak diperlukan dalam badan melalui proses pembuangan air besar. Herblax sesuai diambil oleh orang yang mengalami masalah sembelit seminggu sekali/ 2 kali sahaja. Alfalfa pula sesuai diambil oleh mereka yang tidak mengalami masalah sembelit diambil 3-5 biji sehari.
2. Bakar
Produk : Lecithin / Omega Guard
Fungsi: Membakar segala lemak dan kolesterol yang tidak diperlukan di dalam tubuh badan.
3. Bina
Produk: Energizing Soy Protein / Cinch
Fungsi: Membina otot dengan protein. Protein sangat diperlukan oleh badan untuk mempercepatkan kadar metabolisme badan, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Untuk Protein terbaik, hawa sarankan ambil cinch ataupun ESP. Cinch boleh digantikan dengan ESP oleh ibu yang menyusukan anak kerana selain boleh menguruskan badan, boleh juga membanyakkan pengeluaran susu 🙂 ESP juga bagus untuk menggebukan kulit dan mencerahkan kulit. Di samping kurus, boleh cantik jugak. Best kan? heee
Jom layan testimoni pengguna Set Kurus Shaklee
Banyak kan produk shaklee yang boleh mambantu korang? 🙂 tak semestinya korang kena ambil semua. Just ambil mana yang badan korang perlukan.
Cadangan Hawa
-Lecithin + Herblax
-ESP + Alfalfa
-Lecithin + Alfalfa
-Lecithin + ESP
-Cinch + Lecithin
Berminat boleh pm Hawa kat facebook/ Hawa Rashid
sms/whatsapp 013-4076351
Pengedar Sah Shaklee anda
Set Kurus

2 thoughts on “Set Kurus

  • March 5, 2017 at 6:34 am
    Permalink

    Ada orang gemuk nak kurus, ada orang yang kurus nak gemuk . Tapi biasalah kan setiap orang ada kadar metabolisma yang berlainan.

    dan makanan yang kita makan hari2 tu ada kurang dari segi nutrien dan vitamin penting. Itu la yang pentingnya ada supplement dan vitamin tambahan.

    Apa pun, artikel yang menarik, terima kasih atas perkongsian yang bermanfaat. Saya pun ada buat artikel tentang cara2 kuruskan badan, kalau sudi, jemput singgah 🙂

    Reply
    • March 7, 2017 at 1:19 pm
      Permalink

      terima kasih sudi baca artikel saya..insyaAllah saya singgah baca artikel awak jgk.. 😉

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *