YOUTH iaitu produk penjagaan wajah terbaru dilancarkan oleh Shaklee Corporation bulan Ogos 2017 lepas. Sungguh teruja bila ada skincare baru nak keluar. Apa tidaknya, Nutriwhite yang dah bertahun-tahun di pasaran tu pun sangat berkesan dan menjadi kegilaan pencinta produk skincare organik, inikan pula produk yang baru dan terbukti keberkesanannya seawal 7 hari melalui Kajian Klinikal, siapa yang tidak teruja kan? Hmm…

Related image

 

Apa Beza YOUTH dan Skincare lain di pasaran?

Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui Kajian Klinikal. Ujian klinikal ni direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ia mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kedutan wajah (wrinkles). Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut tu.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti:-

  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran kulit

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

Wow sangat kan!!

Apa Istimewanya rangkaian penjagaan wajah YOUTH?

  1. Produk YOUTH 100% vegan (boleh kira dengan jari hanya beberapa produk skincare Vegan saja di Malaysia ni kan)
  2. Cruelty Free (Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan)
  3. Bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang berbahaya
  4. Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa

 

 

Apa Bahan dalam Skincare YOUTH sehingga ia menjadi sangat Berkesan?

Antara bahan yang ada di dalam produk YOUTH ni adalah;-

  1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia thats why ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.
  2. Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.
  3. Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.
  4. Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.
  5. Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.

Apa Produk yang ada dalam Set Skincare YOUTH ni?

Terdapat 6 produk utama di dalam set penjagaan kulit YOUTH ni iaitu:-

  1. Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka
  2. Perfecting Skin Toner sebagai toner
  3. Youth Activating Serum sebagai serum
  4. Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembap & sunblock
  5. Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam
  6. Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan

 

Related image

 

Testimonial YOUTH Skincare

Saya kongsikan beberapa Testimonial daripada US. Ya lah, diorang dah guna dulukan? Lepas kat Malaysia launch, barulah ada testimonial kita sendiri. Jadi,meh layan dulu keh…fefeling gitu..

 

Image result for youth skincare

 

Related image

Image result for youth skincare

 

Ok u ols..

sampai sini dulu..nanti kita cita lagi pasal youth skincare ye..daaa

 

YOUTH Shaklee Skincare Produk Penjagaan Muka Selamat dan Berkesan
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *