Timbunan lemak yang terlalu banyak dalam badan akhirnya mengurangkan pembentukan otot. Kita sangat-sangat perlukan otot untuk proses metabolisma (proses membakar makanan kepada tenaga). Bila lemak lebih banyak terkumpul berbanding otot, maka makanan yang dimakan akan terkumpul begitu sahaja, tepu menjadi lemak dan toksin. Akhirnya, badan bertambah gemuk, perut jadi buncit dan penyakit pun mula datang.

Antara lemak yang paling ‘jahat’ ialah visceral fat (lemak visceral).  Sebab lemak ini yang banyak berkumpul di bahagian perut dan sangat degil! Lemak ni juga boleh mengundang banyak penyakit.

 

 

VISCERAL FAT

Visceral fat atau lemak visceral ni adalah lemak yang paling dalam yang menyelaputi organ dalaman yang bawa banyak masalah kesihatan. Macam mana nak tau samada seseorang tu ada visceral fat atau tak?

Tandanya ialah PERUT BUNCIT!

Visceral fat mengundang risiko kencing manis, serangan jantung, stroke dan juga dementia.

Visceral fat memainkan peranan yang sangat besar dalam daya tahan insulin yang mana ia meningkatkan risiko kencing manis berbanding lemak lain.

Orang yang perutnya buncit juga mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat dementia berbanding mereka yang tidak walaupun jika badan mereka kurus. Sebab ada jugak orang yang agak kurus tetapi masih berperut buncit.

Dementia dikaitkan dengan leptin, sejenis hormon yang dilepaskan oleh lemak diperut yang mungkin ada kesan adverse pada otak. Leptin memainkan peranan yang sangat penting dalam regulasi selera, pembelajaran dan memori.

cara kempiskan perut buncit
Beginilah gambarannya apabila organ di dalam perut sudah dilitupi oleh lemak atau visceral fat

 

Jadi, perlu ke kita simpan lemak jahat ni??. Cepat-cepat ambil langkah dan cara kempiskan perut buncit yang paling selamat & berkesan. Jangan kerana nak cepat kempiskan perut atau kurus, anda buat keputusan untuk ambil sembarangan ubat kurus atau pil kurus yang tak tau asal usulnya.

Hati-hati dengan ubat dan pil kurus sekarang ni mengandungi dadah, kafein yang tinggi dan steroid kerana bahan-bahan ini boleh beri efek yang cepat… tapi memberi risiko jangka panjang kepada kesihatan.

 

SUPLEMEN SHAKLEE YANG BOLEH DIAMBIL SEBAGAI CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT BAGI LELAKI YANG PALING SELAMAT & BERKESAN

cara kempiskan perut buncit

 

Cinch Shake Mix – meal replacement yang lengkap dengan karbohidrat, kalori, lemak, protein & serat yang diperlukan oleh tubuh. Kenapa kena ada kalori & lemak? Sebab badan kita perlukan kalori & lemak untuk metabolisma & fungsi hormon. Kalau badan kita tak cukup kalori & lemak, ia boleh beri kesan kepada sel-sel tubuh kita especially sel otot. Hasilnya, berat badan mudah sangat naik bila kita berenti daripada program kurus.

Details tentang Cinch Shake Mix boleh rujuk di website Shaklee for Physicians & Health Care Professionals ni ====> http://goo.gl/Jr8sya

Cinch Tea Mix – teh ni adalah gabungan teh ijau, putih & merah. Terbaik sebagai gantian untuk minum petang. Biasa bila petang metabolism kita akan drop pastu kita biasanya ada minum petang kan. Untuk yang ikuti program kurus ni, gantikan kuih-kuih manis atau bergoreng & teh minum petang tu dengan Cinch Tea. Cinch Tea ni bukan boleh buatkan mata jadi segar jer tau… tapi ia juga bantu untuk rasa tak nak menguyah especially antara waktu makan.

 

Vita-Lea – Nak tau apa kaitan Vita-Lea (multivitamin) ni dengan nak kurus? Vita-Lea ni, sama macam nama dia, ia adalah VITAL @ SANGAT PENTING & SANGAT PERLU, sebab ia bekalkan semua vitamin & minerals yang badan kita perlu. Kita ni sebenarnya kekurangan 90% daripada zat yg badan kita perlukan. Kita rasa macam dah seimbang semua dah, tapi hakikatnya banyak proses penghasilan makanan tu yang mengurangkan zatnya.

 

Herb-Lax & Alfalfa Complex – Herb-Lax & Alfalfa Complex ni sangatlah bagus untuk perkara berkaitan kebersihan usus, detoks dan pembuangan air besar… ia sebenarnya sangat penting untuk kita cuci usus kita… sebab zat makanan kita diserap di bahagian usus. Kalau usus penuh dengan toksin, macam mana zat makanan nak diserap dengan baik kan?

Image result for set kempis perut shaklee

Lecithin – ini adalah pengemulsi lemak. Satu kajian dari Huntington College of Health Sciences menunjukkan bahawa Lecithin membantu badan kita memecahkan lemak yang ada dalam darah tu menjadi partikel yang kecil. Lecithin bantu badan kita bakar lemak dengan lebih efisen & tak simpan dalam tisu.

Image result for set kempis perut shaklee

BERJAYA KEMPISKAN PERUT & TURUNKAN 10KG SELEPAS MENGAMBIL SUPLEMEN SHAKLEE

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3 TESTIMONI 38: NADIA EZDANIE (FIRAS) [BERAT BADAN TURUN SEBANYAK 10KG SELEPAS AMALKAN SET KURUS SHAKLEE] .Permulaan saya bersama product Shaklee selepas saya menceritakan masalah tahap kesihatan saya kepada isteri saya Nadia Ezdianie Norazaman. Masalah saya bermula apabila saya kurang selesa dengan fizikal tubuh badan saya (gemuk) dan disebabkan kegemukan itu muncul la simptom-simptom yang lain seperti mudah letih, tercungap-cungap dan yang paling ketara masalah sakit belakang. . Masalah ini telah lama berlaku dan telah banyak cara, usaha dan ikthiar dilakukan tetapi hasilnya tidak seperti yang digambarkan.

Pada mulanya seperti biasa saya menjaga pemakanan saya (mengamalkan diet yang sihat) dan bersenaman tanpa pengambilan vitamin dan supplement sampingan. Setelah hampir setengah tahun mengamalkan gaya hidup yang sihat masalah saya tetap sama dan kerap berulang. Dengan hasil berat badan yang tidak memberangsangkan ini serta simptom-simptom di atas tidak dapat dipulihkan, saya rasa tertekan. Nekad untuk mengubah tahap kesihatan dan bermula mencari jalan penyelesaian.

Bermula dari situ isteri saya telah membuat kajian dan pembacaan untuk menolong mengurangkan masalah saya ini. Setelah yakin dengan hasil kajian dan pembacaan, kami bercadang untuk menggunakan vitamin dan supplement dari Shaklee untuk membantu tubuh badan untuk bekerja dengan lebih effisyen. Akhirnya bertemu kami dengan blog celikvitamin dan isteri saya menghubungi Puan Adilah Manaf.

Setelah membuat perbincangan, beliau mencadangkan set kurus kepada kami (Lecithin, Omega Guard, Alfafa, Herb-Lax, ESP dan Cinch). Puan Adilah telah memberikan konsultasi yang excellent!!!! . Dengan semangat yang berkobar-kobar saya mengikut segala arahan dan peraturan yang diberikan. Permulaan sessi untuk meningkatkan tahap kesihatan saya bermula dengan DETOX. DETOX selama seminggu dan seterusnya mengambil vitamin dan supplement dari Shaklee secara konsisten berserta senaman yang berterusan. Program diet saya bermula dari 17 Disember 2016 sehinggalah ke hari ini.

Alhamdulillah setelah hampir 3 bulan bersama Shaklee berat saya berkurang sebanyak 10kg dari 86.4kg kepada 76.8kg. Selain berat badan turun saya mendapat bonus yang lain iaitu kurangnya ukur lilit badan dari pinggang saiz 40 inchi sekarang saiz pinggang menjadi 36 inchi.

Simptom-simptom yang saya hadapi juga dapat diselesaikan. Sekarang kehidupan dan tahap kesihatan tubuh badan saya bertambah baik dengan Shaklee. . Setelah mengamalkan gaya hidup yang sihat dan mengamalkan pengambilan vitamin dan supplement dari Shaklee kesihatan saya bertambah baik. Percayalah tubuh badan kita memerlukan vitamin dan supplement untuk melancarkan lagi sistem-sistem dalam tubuh badan kita untuk berfungsi dengan lebih effisyen.

Dengan mengamalkan supplement dan vitamin akan mencukupkan keperluan zat harian selain dari makanan yang di makan setiap hari sebagai pencegahan kepada penyakit , letih lesu dan masalah kesihatan apabila usia meningkat tua. It is amazing effect on my body. Thanks Shaklee.

cara kempiskan perut

 

Image result for set kempis perut shaklee

 

KENAPA MESTI BELI PRODUK SHAKLEE DENGAN SAYA?

Dapatkan konsultasi eksklusif secara berterusan apabila membuat belian produk Shaklee melalui saya. Dan ketahui juga tawaran-tawaran dan diskaun hebat yang Shaklee berikan kepada semua penggunanya yang berdaftar sebagai ahli.

Cara Dapatkan Produk Shaklee?

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hawa Rashid
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Kuala Nerus,UMT,UNISZA, Kuala Terengganu & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
013 – 4076351

SID No.:
915471

Email:

sitimr86@gmail.com

Cara Kempiskan Perut Buncit & Singkirkan Lemak Jahat Daripada Perut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *