ASSALAMUALAIKUM..

Apa khabar? sihat2 la dop…

Sekarang ni hawa tengah mencuba set skincare baru.. hehe. Pakai skincare baru pon nak kecoh kan? ikutkan hawa nak try dulu dalam seminggu dua then baru nak share. Tapi ni dah masuk hari ke-3 pakai, tak tertahan sangattttt nak share dengan korang..mabeles u ols

Tadaaa..  Set NUTRIWHITE dari Shaklee.. kat bawah ni set penuh nuriwhite shaklee tapi hawa x pakai semuanya..ada bajet beli satu2..

 

Image result for nutriwhite shaklee

Kenapa selama ni hawa duk promote produk shaklee yang lain tapi tak pernah promote skincare set ni? It simply because, hawa belom cuba! Selalunya hawa akan cuba dahulu produk yang hawa nak jual dan kalau betul2 berkesan dan bagus baru hawa akan jual. Tapi, no doubt, produk dari shaklee semuanya memang menambat hati hawa untuk stay setia pada Shaklee. Bukan obses tak tentu pasal tau! hehe…
First skali jom kita semak apa perbezaan Nutriwhite dengan skincare lain..
  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar penjagaan kulit Amerika dan Jepun
  • Dilakukan ujian secara menyeluruh
  • UNIK, pengwujudan eksklusif pelbagai dimensi pendekatan untuk tujuan pemutihan kulit
  • Selamat dan berkesan
  • Vitamin c derivatif (ascorbyl/glucoside)- ramuan selamat dan terbukti untuk mendapatkan kesan maksimum tanpa risiko kesan sampingan
  • Campuran 16 nutrients botani yg kuat utk mengurangkan melanin membantu mewujudkan kulit yg lebih putih, cerah dan bercahaya
  • 100% daripada bahan semulajadi
  • Tidak mengandungi bahan merbahaya seperti Mercury, Hydroquinone, Paraben

 

Nutriwhite skincare set mengandungi:-

Gentle Action Makeup Remover

Makeup remover yang menghilangkan kotoran, sel kulit mati dengan lembut tanpa tinggalkn kesan. Menjadikan kulit licin, lembut dan berseri. Membantu menyegar dan menegangkan kulit
Gentle Deep Foaming Cleanser
~Membersih dan menyegarkan kulit. Kulit terasa sangat-sangat segar selepas penggunaan.
~Rumpai laut menghilangkan kotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
~Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
~Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
~Lembut dan menyegarkan
Pendapat hawa: Even dari penggunaan pertama pon memang hawa dah jatuh cinta sangat dengan cleanser ni. Kulit terasa sangat lembut dan licin. Ianya tak mengeringkan lansung. Yang paling bestttt, whitehead atas hidung semakin hilang yayyyy!
haa..nak tahu… cik HUSBAND pun curi2 pakai..bila habis je,mesti tanye ade stok lagi tak.. walaupon dia tak bagitahu, dalam diam dia SUKA.. dah tak beli pencuci muka MEN yg lain dah..
Soothing Radiance Whitening Softener
~Lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
~kulit terasa lebih segar dan tegang dengan rosemary
~Kudzu menegangkan dan mencerahkan
~Marshmellow melembapkan
Pendapat hawa: Secara peribadinya, semasa mula-mula pakai softener ni, hawa rasa agak melekit. Tapi lama-kelamaan ianya semakin meresap ke dalam kulit. Ia berfungsi sebagai toner. Selepas pemakaian, hawa dapati kulit memang kelihatan lebih cerah dan segar, selain kulit jadi sangat lembut n moist 🙂
Sebelum ni memang x pandai pun pakai benda2 kecantikan ni..tapi bila dah cuba jadi SUKA
Daily Defence Whitening Essence
~Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
~Strawberry begonia untuk mengimbangkan pigmen
~Kacang soya untuk melembutkan dan mengurangkan jeragat
~Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan cahaya matahari
~Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
~lembut dan mudah diserap
Pendapat hawa: Essence ni fungsi macam serum la jugak tapi lagi pekat. Yang hawa boleh katakan, hawa sangat suka essence ini! Ternyata kesan pencerahan secara semulajadi tu memang sangat berkesan. Kulit jadi sangat glowing.
Yeayyy 🙂
Spot Whitening Lotion
~Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat dengan cepat
~Kuasa pencerahan dari Likuoris dan Peony amat bernilai kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
~Cat claws menegangkan kulit
~vitamin c aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit dan kulit lebih halus
**yang ni hawa belum ada lagi “spot whitening” ni tapi bakal ada sebab hawa tanya few orang yang dah cuba semua puas hati…Insyaallah coming soon..mu tunggu aku beli..hahaa
Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
~Licin, kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan dari cahaya matahari. Mountain Arcica menghilangkan radang kulit, dan melembapkan kulit.
~Melindungi dari kesan cahaya matahari dan membantu membina ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran.
Overnight Renewal Whitening Cream
~Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
~Lincen menyihatkan serta melembapkan kulit
~Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
~Vitamin c aktif mengurangkan tompok hitam, mengembalikan keserian kulit,
Pendapat hawa: Hawa tersangat sangat sangatttttt suka night cream ni sebab ianya sangat ringan pada kulit,pakai je terus meresap ke kulit,sejuk je pakai tau. Ada sesetengah night cream, kulit akan terasa melekit sket bila pakai,.Tapi yang ni takkkkk. Then bila bangun pagi, kulit terasa sangatlah segar, gebu, halus dan cerah. Hawa bagi 5 stars! :))
Produk ni juga sangat bagus sebab bertindak secara semulajadi tanpa pengelupasan. Kulit rasa lembut, segar, licin dan cerah selepas penggunaan
**Soothing Radiance Whitening Softener boleh dicampurkan dengan Shaklee Collagen Powder utk dijadikan masker dan hasilnya kulit jadi semakin tegang, cerah dan licin
Yang paling best mengenai produk ini ialah, ianya tahan dengan sangattt lama. Macam pencuci muka tu,  guna sikit je dah cukup utk hasilkan buih yg banyak & mild. So sangat2 berbaloi untuk beli set skincare ini dengan quality setanding produk kelas A yang lain seperti Estee Lauder dan SK2 tetapi dengan harga yang jauhhhh lagi murah 🙂 .. SAYANG Nutriwhite ketat2

IMG-20130920-WA0001

Ni gambar husband sebelum guna cleanser nutriwhite..kulit dia agak gelap,byk bintik2 hitam

20151118_204122

Yang ni gambar kami selepas menggunakan Nutriwhite..hihi

IMG-20160314-WA0006

Jom kita cantik luar, cantik dalam bersama Shaklee. Dalaman ambil ESP+vitamin c+vitamin e+bcomplex+omega guard+gla+vitalea+vivix, luaran ambil nutriwhite. Hasilnya, wallaaah! Heheee
Sesiapa yang berminat untuk mencuba boleh hubungi hawa. Nak try satu-satu dulu pon boleh. Nak try satu set terus pon boleh 🙂
Hawa Rashid
Pengedar Sah Shaklee 
013-4076351
sitimr86@gmail.com
fb: Hawa Rashid
SKIN CARE PRODUCT -NUTRIWHITE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *