Skincare Semulajadi Terbaik Agar Kulit Kekal Cantik Dan Sihat

Assalamualaikum wbt

Hawa dulu tak fikir pun nak jaga kulit muka beria sangat. Maklumlah kulit muka tak ada masalah sangat. Jadi, just pakai cleanser murah2 dan cream muka murah2 jugak. Lama-lama kulit jadi semakin banyak whitehead dan blackhead dan sunburn. Tapi still gunakan macam biasa. Sebab tak reti pasal skincare.

Rugi sangat tak jaga masa tu. Nak menyesal pun tak guna dah sebab bukan boleh kita ulang balik masa kan.

Jadi untuk adik-adik, Hawa sangat-sangat menyeru agar jagalah kulit muka sedari muda belia lagi, selagi belum adanya masalah kulit yang lebih teruk seperti jeragat dan garisan halus di muka. Jeragat ni bila sekali dia dah keluar, memang susah nak rawat tau.

Kenapa penting kita jaga kulit muka walaupun sekarang ni flawless je:

 

Alhamdulillah, walaupun terlambat untuk membelai kulit muka dengan sebaiknya masa muda dulu, tapi sekarang bila ada YOUTH Skincare, memang setiap hari kulit muka mendapat penjagaan seeloknya. Dan yang paling best, masalah kulit muka Hawa yang dulunya sangat berminyak dan kering dan berjerawat pasir, kini dapat diatasi

YOUTH ni adalah skincare organik untuk kulit muka sihat dan cantik =)

Untuk adik-adik yang masih muda remaja ni adalah memadai sekiranya adik mengambil STARTER SET YOUTH yang terdiri daripada:

  1. Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
  2. Perfecting Skin Toner (177ml)
  3. Age Defense Moisturiser – SPF 50 (50ml)
  4. Advanced Renewal Night Cream (50ml)

Apakah Fungsi Setiap Satu Regime YOUTH Yang Ada Dalam Starter Set ni?

  • Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
  • Image result for youth night cleanser shaklee
    • Hawa suka sangat pakai Luminious Gel Oil Cleanser ni. Langsung tak memedihkan muka, tak memberikan kesan tegang pada muka dan yang bestnya, lepas basuh je kulit muka rasa lembuttt sangat
    • Bahan utama
      • Vital Repair
      • Muscadine Grape Extract
      • Ekstrak alga hijau yang menghaluskan kulit
    • Pencuci muka ini TIDAK MENGANDUNGI SABUN, pH seimbang, dan menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk kesan bersih dan lembut secara semulajadi.

 

  • Perfecting Skin Toner (177ml)
  • Image result for youth toner
    • Setiap kali lepas cuci muka dengan LUMINOUS GEL OIL CLEANSER, Hawa akan gunakan toner yang sangat best ni. Sapu je kat muka, tak sempat nak tutup penutupnya, toner ni dah meresap dalam kulit. Tiada pun rasa basah ke apa kulit muka kita, in fact rasa lembut je.
    • Toner ni membebaskan kulit kita daripada sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran, dan hasilnya, kulit kita akan lebih cerah berseri.
    • Ia membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang lebih berseri
    • Bahan Utama
      • Vital Repair
      • Muscadine grape Extract
      • Extract Alga Hijau yang meremajakan kulit kita

 

  • Age Defense Moisturiser – SPF 50 (50ml)
  •  Image result for youth moisturiser shaklee
    • Sebenarnya perlindungan untuk kulit kita adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. 
      Bahaya kan sinaran matahari ni, nak-nak kita yang berada di Malaysia yang sangat panas ni. Pendedahan yang kerap boleh menyebabkan keluarnya tompok-tompok jeragat. Ouch!
    • Jom lindungi kulit kita dengan perlindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB.
    • Vitamin dan nutrien botani melembabkan kulit kita dan menambahbaikan penampilan kita secara menyeluruh.
    • BAHAN UTAMA:
      • SPF 50
      • Vital Repair+ Complex
      • Muscadine Grape Extract
  • Advanced Renewal Night Cream (50ml)
    • Image result for youth night cream, shaklee
    • Setiap malam sebelum tidur Hawa mesti akan apply night cream yang dicampur dengan Radiance C+E. Bila bangun pagi je dan sentuh kulit muka, Hawa dapat rasakan ianya sangat lembut sekali. Memang best sangat.
    • Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa kita tidur.
    • Campuran botanikal khas yang ada dalamnya membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit kita kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.
    • Bahan-bahan utama:
      • Vital Repair+® Complex
      • Schisandra Chinensis
      • Lotus Japonicu

Jom kita tengok perkongsian #Youth Effect mereka (usia 20an-30an) yang telah menggunakan YOUTH Skincare dari Shaklee ni. Kesan positif boleh dilihat seawal 7 hari.

Cara Dapatkan Produk Shaklee?

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hawa Rashid
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Kuala Nerus,UMT,UNISZA, Kuala Terengganu & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
013 – 4076351

SID No.:
915471

Email:

sitimr86@gmail.com

Skincare Semulajadi Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *