Ramai yang tertanya-tanya Shaklee ni ada sijil halal ke tidak kan. Dan memang tidak dinafikan kita sebagai pengguna semestinya akan pastikan produk yang bakal kita beli itu terjamin halalnya bukan? Meh saya bagitau. Shaklee terjamin halal dan selamat.

 

Sijil Halal Shaklee 2018

Sijil halal Shaklee 2018 ini telah dikeluarkan pada 19 December 2017 oleh Islamic Services of America (ISA). Ia sah digunakan sepanjang tempoh bermula 1 Januari 2018 sehingga 31 Disember 2018.

 

Siapa Islamic Services of America (ISA) ?

ISA ini diiktiraf sebagai salah satu badan agama Islam di bawah JAKIM tetapi ia bertempat di Amerika Syarikat (USA). Ya, satu badan Islam seperti JAKIM di Malaysia yang mengawalselia status halal. Islamic Services of America (ISA) antara senarai badan Islam luar negara yang sangat tegas dan paling sukar dalam memberikan sijil halal di US. Prosedur untuk mendapatkan sijil halal Shaklee ini sangat ketat.

Kenapa bukan halal JAKIM ?

Jawapannya: Sebab produk Shaklee bukan dikilangkan di Malaysia. Semua produk Shaklee yang dipasarkan di Malaysia telah mendapat kelulusan halal daripada negara pengeluarnya yang terletak di Iowa, USA. Pihak JAKIM mengiktirafkan produk-produk Shaklee ni yang mendapat pengesahan halal oleh pihak ISA.

 

Boleh layari laman web Portal Rasmi Halal Malaysia untuk membuat semakan senarai penuh pemegang sijil halal luar negara yang diiktiraf.

 

Image result for portal halal jakim

 

 

Image result for selamat terbukti berkesan

 

Cara Dapatkan Produk Shaklee?

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

 

Hawa Rashid
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Kuala Nerus,UMT,UNISZA, Kuala Terengganu & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
013 – 4076351

SID No.:
915471

Email:
hawa2u.com@gmail.com

Status HALAL Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *